HTML

| 033 205-850 | onaubih@gmail.com

Izbornik jezika

Novosti

Prednosti i mane Kodeksa oblačenja u srednjim školama

PP-S3E2

17.02.2019 18:00
Slika
 
Juče je ekipa Push Pauze bila u Šamcu!

U prostorijama Centra za kulturu Šamac, dana 16.2.2019, diskutovalo se na temu: "Kodeks oblačenja u srednjim školama", a panelisti su bili: Slobodan Jerinić - profesor likovne kulture, Tatjana Mijanović - magistar ekologije i predsjednica Omladinske organizacije Šamac, Maja Vidović - profesora istorije i predsjednica Udruženja istoričara Šamac, Ljubica Smiljić - učenica, aktivistica i Stevan Josipović - moderator i organizator događaja.

Mnogi misle da Kodeks oblačenja u javnim ustanovama ne postoji, međutim on postoji, a pitanje je ko ga poštuje? Nisu samo učenici oni kojima se određuju pravila oblačenja i sigurno nisu samo oni ti koji se u pojedinačnim slučajevima ne pridržavaju istih. Na tu temu smo baš i razgovarali, jer je česta pojava da i sami prosvjetni radnici svojim oblačenjem ne samo da daju loš primjer učenicima, nego i drastično krše Kodeks oblačenja koji svakako vrijedi i za njih!

Osim toga, diskusija je išla i u pravcu da li Kodeks oblačenja narušava lični integritet i slobode učenika i ostalih. Zaključili smo da ako se usko i pristrasno posmatra Kodeks oblačenja, može se zaključiti da je to nepotrebna stega i loše pravilo koji će svakako učenici i izbjegavati. Međutim, pravilo oblačenja, kao i ponašanja moraju postojati i taj Kodeks ne smije biti u smislu ograničenja i stega, nego uputstvo kojim bi se učenici mogli uklopiti...

Push Pauza svoju turneju nastavalja, već naredne sedmice, u prelijepom Brčkom!

Zapratite Push pauzu na Facebooku i Instagramu!

Za sve vas koji nisu bili u prilici da prisustvuju ovom događaju, pripremili smo nekoliko fotografija:
0 0